Zaječar među najboljima za ulaganje u Evropi El. pošta


Čuveni "Financial Times" objavio je listu najboljih opština i gradova za ulaganje u Evropi 2012/13. u konkurenciji od 253 evropska grada i 110 regiona.Među top 10 investicionih destinacija u kategoriji cenovne efektivnosti i FDI strategije za regione i gradove ispod 250.000 stanovnika našlo se čak 5 lokalnih samouprava iz Srbije, od kojih svih 5 poseduje Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju - Inđija, Sremska Mitrovica, Vranje, Zaječar i Subotica, saopštio je NALED.


Ovo je prva svetska rang lista u kojoj je Srbija ispred svih zemalja u regionu po konkurentnosti, uključujući i Sloveniju. Naime, Srbija se pojavljuje 7 puta u ovom izveštaju, Slovenija 5, Hrvatska 2, a ostale zemlje iz regiona nisu ušle na listu. Priznanje "Financial Timesa", kao najuticajnijih poslovnih novina na svetu, znači da zalaganja naših opština da unaprede poslovnu klimu i pruže što bolje uslove investitorima nisu prošla neprimećena, i to u svetskim razmerama, i da je ovih 5 opština zasijalo punim sjajem na investicionom nebu Evrope, navedeno je u saopštenju.

Za NALED, ovo priznanje je samo još jedna potvrda kvaliteta i značaja Programa sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, koji će od ove godine kao redak primer regionalne saradnje zaživeti i izvan granica Srbije - u Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.